ANAP


 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  GalerieGalerie  CautareCautare  FAQFAQ  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Indexare pensii serviciu cu rata anuala a inflatiei
Vin 18 Ian 2019 - 14:15 Scris de magduuu

» S-a stins VASILE NEAGA
Mar 8 Ian 2019 - 17:13 Scris de Adrian

» S-a stins TUDOR LUCIAN VIRGIL
Mier 26 Sept 2018 - 12:13 Scris de Adrian

» Proiect lege pensii in dezbatere publica
Sam 11 Aug 2018 - 11:50 Scris de Adrian

» S-a stins Cornel MARINESCU
Lun 6 Aug 2018 - 17:46 Scris de Adrian

» S-a stins Mihai ADREESCU
Dum 15 Iul 2018 - 18:08 Scris de Adrian

» Proiect aviatic cu caracter educativ !
Lun 9 Iul 2018 - 15:08 Scris de marianmadalin32

» S-a stins Aex BARDAN
Vin 29 Iun 2018 - 18:36 Scris de Adrian

» S-a stins Vasile Stănilă
Joi 28 Iun 2018 - 19:38 Scris de Adrian

» S-a stins Ludmila LICȘOR
Sam 28 Apr 2018 - 10:33 Scris de Adrian

Ianuarie 2019
LunMarMierJoiVinSamDum
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
CalendarCalendar

Distribuiţi | 
 

 SE MISCA TARA

In jos 
AutorMesaj
Filip StelianMesaje : 4
Data de inscriere : 07/07/2010
Varsta : 64
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: SE MISCA TARA   Vin 20 Ian 2012 - 21:18

Mai fratilor, mai iesiti si voi din casa sa vedeti ce se intampla in tara! Stafful Asociatiei ar trebui sa se implice in ceea ce ar putea fi o revenire la normal. Ramanerea in expectativa, in ideea ca vom vedea cine ne avantajeaza, nu este o solutie acum. Marti, 24.ian., SCMD organizeaza un mare mars de protest la care cred ca ne putem alatura. Domnul Manolache ar trebui sa ia legatura cu col. Dogaru care ii conduce exemplar pe sindicalistii lui. Nu stiu daca ati observat, dar sunt cu mult inaintea noastra in realizarea aceluias obiectiv.
Sus In jos
FelixMesaje : 66
Data de inscriere : 22/05/2010

MesajSubiect: Re: SE MISCA TARA   Sam 21 Ian 2012 - 8:24

Am fost in strada si-o sa mai merg. Ne-am intalnit acolo mai multi colegi din ANAP, vecini..., inclusiv cu membrii sindicatului cadrelor militare...

Cititi, va rog, scrisoarea deschisa către preşedintele Traian Băsescu a lui C.T.Popescu:

Domnule Băsescu, te-am privit şi voi continua să te privesc cu statornică scârbă.
Însă, dincolo de scârba mea, un concurs de împrejurări care conţine prostia unora, ticăloşia altora şi indiferenţa celor mai mulţi a făcut să devii preşedinte al ţării mele. Nu m-am aşteptat nici o clipă ca, ajuns în această demnitate, să poţi deveni altceva decât eşti, dar am vrut să sper că măcar vei încerca să pari. Mă felicit că nu am investit prea mult în această speranţă. Ex nihilo nihil. Dispreţul pe care ţi-l port e lesne de argumentat: reprezinţi suma a tot ce are mai detestabil poporul român.

Fără a avea măcar una din însuşirile admirabile ale acestui popor. Vreme de şase ani am trăit o neîncetată stupoare, colorată când şi când cu indignări sterile ori revărsări gastrice provocate de conduita ta.

Vreme de şase ani, mulţi dintre noi am încetat să fim doar cetăţeni ai acestei ţări şi am devenit victime ale tulburărilor tale de personalitate, ale crizelor tale de nervi, ale sevrajelor tale, ale revărsărilor tale de ură, ale ticăloşiei tale, ale incompetenţei tale.

Nu ştiu dacă în istoria modernă există şef de stat care să fi insultat atât de mulţi dintre propriii cetăţeni, cu atâta nesimţită uşurinţă. Observi că nu folosesc pluralul politeţii. Pentru că tu însuţi, în dialogul cu ceilalţi, ai răul obicei de a nu-l folosi. Şi voi refuza să îl folosesc doar formal, demonstrativ, numai pentru a vădi că sunt mai bine crescut decât tine. Vremea convenţiilor şi demonstraţiilor de tipul acesta a trecut.

Am privit cu îngrijorare, în aceşti şase ani, obsesia ta maladivă pentru puterea absolută. Au fost concetăţeni de ai mei care au crezut că poate ţi se cuvine, că poate, atunci când o vei avea, vei face din ea instrumentul schimbării în bine al ţării. Se înşelau. Ai folosit puterea doar pentru a revărsa urâţenia dinlăuntru-ţi asupra noastră, a tuturor. Iar ţara e astăzi mai schimonosită ca niciodată. Sărăcită, desfigurată, doar un contur înlăuntrul căruia cei mai mulţi sunt prinşi ca într-o capcană, prizonieri ai unui rău destin. Precum în cel mai întunecat fanariotism, ai folosit demnităţile publice ori resursele statului pentru a-ţi căftăni apropiaţii, pe cei care ţi se închinau cu ipocrită smerenie, într-un detestabil qui pro quo. Astfel au ajuns cele mai multe demnităţi ale statului să fie ocupate de incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste,
personaje lipsite de orice merit, dar cu prea-plin de obedienţă faţă de tine, despotul.

Şi când ţara e rânduită după legea aceasta, nu e de mirare că astăzi am ajuns la această mizerie, promiscuitate şi decădere a instituţiilor. Ţi-ai făcut din minciună un crez politic. Şi unii găsesc asta scuzabil. Peste cei care au îndrăznit să spună altfel decât crezi tu că se cuvine spus ai revărsat diluvii de ură. Ai inventat categorii generice peste care să îţi reverşi ura şi insultele primitive. 322, moguli, tonomate, reprezentau categorii încăpătoare în care mizeria ta să poată fi eficient distribuită. Toţi cei care nu acceptau fanariotul qui pro quo erau detestabili, maculabili, expulzabili.

Rar mi-a fost dat să văd atât risipă de resurse (ale statului, ale instituţiilor publice ori ale unor dubioase instituţii private) menită unui singur scop: împroşcatul cu mizerie.

Au fost şase ani urâţi. Iar rezultatul lor e reaua stare de azi a ţării. Prea mult şi prea des am vorbit despre toate cele care au fost pentru a le mai repeta acum. Altul e motivul pentru care scriu astăzi.

Afirmi, domnule Băsescu, fără să roşeşti, cu o nesimţire prietenă cu iresponsabilitate, că ţara mea e o ţară de mâna a doua. Iar când îndrăzneşti să spui aşa ceva vremea pamfletelor şi a indignărilor din laringe a trecut. O ţară care cere bani cu împrumut, o ţară care nu poate
plăti pensiile este o ţară de mâna a doua - spui tu cu o nesimţire care sfidează orice stupoare. Nu ţara a cerut bani cu împrumut, domnule Băsescu, ci tu. Împotriva tuturor acelor voci care se opuneau acestui demers.

Nu suntem toţi amnezici şi încă ne amintim cum predicai nevoia acelui credit de la FMI, deşi nu puţini erau cei care strigau că e o cale greşită. Şi i-ai potopit cu insulte. Aşa cum ştii să faci. Ai susţinut acel credit nu pentru că ţara avea nevoie de el, ci pentru că tu, deprins
cu logica licuricească, ai încercat să cumperi bunăvoinţa unor stăpâni pe care noi nu-i vedem. Şi ai fost gata să plăteşti acea bunăvoinţă cu sărăcirea, umilirea şi nenorocirea noastră a uturor.

Iar dacă ţara nu poate plăti pensiile este pentru că tu ai adus-o aici. Nu mogulii, nu tonomatele, nu noi. Noi doar trudim, îndurăm şi plătim biruri. Nici nu ar trebui să mai spun lucrurile acestea. Sunt deja ştiute. Şi nu ar trebui să accept logica rudimentară după care funcţionezi, aceea care măsoară demnitatea, înălţimea ori măreţia după grosimea pungii.

Doar judecând cu maţul poţi ajunge să spui despre ţara mea că este o ţară de mâna a doua.

Iar dacă punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umple, ci pentru că tu şi cei din jurul tău sunteţi prea hămesiţi, prea nesimţiţi şi prea necinstiţi pentru a şti să o chivernisiIar dacă
punga ţării nu e azi îndeajuns de plină pentru gustul tău, asta nu se întâmplă pentru că eu şi cei asemeni mie nu trudim îndeajuns pentru a o umpleţi. Dar ţara asta încă are bani să îşi plătească preşedintele şi imbecilii deveniţi miniştri, are bani să îşi plătească nulităţile devenite
europarlamentari, are bani să te trimită la reuniuni internaţionale unde să ne umileşti pe toţi respirând dispreţul cu care eşti tratat de ceilalţi, are bani pentru a plăti pentru capriciile neroade ale favoritei tale, are bani pentru a îngrăşa guşile lăudătorilor şi numeroşilor tăi servitori.

Are încă bani din care să plătească sinecuri pentru cei care ştiu să îşi manifeste îneajuns de zgomotos şi fără ruşine obedienţa faţă de tine. Are bani să îmbogăţească afacerişti suspecţi, dar cunoscători ai conturilor de partid. Să ierţi, atunci, biata ţara dacă nu mai are îndeajuns pentru a plăti şi pensiile acelea.

În aceeaşi zi când eu scriam: Pentru că eu nu accept că România e o ţară de mâna a doua în UE. Nici că eu aş fi un cetăţean de mâna a doua. Dar admit că avem politicieni de mâna a şaişpea. Mai pe seară, preşedintele României spunea că ţara mea este o ţară de mâna a doua. Iar asta nu mai poate fi îngăduit. Pentru aşa ceva nu mai este de ajuns să ne revoltăm
pamfletar, să respirăm vocalele indignării la televizor ori să risipim cerneala stupefacţiei în gazete.

Atunci când mizeria ta nu mai încape în hârdăul categoriilor generice şi nu se mai revarsă doar asupra tonomatelor, parlamentarilor, mogulilor, ci asupra ţării înseşi, atunci e vremea să fii trimis definitiv acolo unde îţi e locul.

Atunci când, nu are rost să ne mai ascundem după cuvinte, îţi îndemni cetăţenii să îşi părăsească ţara , tu trebuie să pleci, nu ei. E timpul!
Asta e tot ce am avut să îţi spun, domnule Băsescu. Aşa cum ţi-am promis, îţi sunt pe mai departe dator cu întreg dispreţul. Şi îţi promit că mă voi achita de această obligaţie.

Dar vreau că de acum să te dispreţuiesc ca pe un ticălos oarecare şi nu ca pe preşedintele ţării mele. Du-te! Rândurile care urmează nu îţi mai sunt adresate, deşi te privesc.

Vreau să sper că prieteni şi neprieteni din blogosferă mi se vor alătura. Pentru că este o limită care nu trebuie trecută. Şi aşa, prea multă vreme, prea multe am îngăduit. Şi mai vreau să sper că, mai ales, politicieni, cu şi fără blog, vor prelua revolta mea şi îi vor da cuvenită îndreptare.
Acelor politicieni le cer, neîntârziat, iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu.

Dincolo de meschinăria calculului politic de conjunctură, dincolo de laşitatea cu care ne-au obişnuit, dincolo de indolenţa pe care le-am tolerat-o. Sau puteţi cu toţii tăcea, prudent, vascularizaţi de precauţia pe care o putem numi şi laşitate. Şi atunci am să-i cer scuze lui Traian Băsescu. Şi am să admit că trăiesc într-o ţară de mâna a doua.

Nu vă sfiiți, trimiteți-l mai departe. Poate doar așa se trezesc cei mulți
.
Sus In jos
margoMesaje : 5
Data de inscriere : 02/03/2011

MesajSubiect: Re: SE MISCA TARA   Sam 21 Ian 2012 - 17:39

Eu am mai spus o data ca am vazut la ANAP o invitatie de la SCMD la un miting organizat dar ANAP nici macar nu a dat un raspuns. Eu am scris o "invitatie la protest " dar am fost catalogat drept alienat mintal de Doru Varlan, asa ca am hotarat sa nu mai comentez. Joia trecuta am participat la sediul PNL sector 2 unde a avut loc o sedinta in care s-a semnat un protocol intre PNL sector 2 si SCMD, urmat de un simpozion Ecaterina Teodoroiu. Au fost prezenti printre altii si Norica Nicolai si Theodor Melescanu care a promis solemn ca in momentul in care vor veni la putere vor lua masura revenirii la pensii ocupationale pentru militarii pensionari. Nimic despre celelalte categorii de pensionari. Eu personal particip frecvent la demonstratii dar imi pare rau ca ANAP-ul nu se implica deloc nici in organizarea de mitinguri nici in semnarea unor protocoale de colaborare cu alte sindicate, in special cu SCMD care la ora actuala sunt o forta in Romania si cred ca o sa-si castige drepturile destul de repede. La ei pe site gasesti in fiecare zi ceva nou pe cand la noi nu s-a mai scris nimic din 25 oct.2011. Probabil ca cei din conducerea SCMD nu au ce sa ne transmita Observ ca aceiasi atitudine o are si guvernul lui Boc cat si Basescu. Eu inca mai sper sa vad conducerea ANAP ca se implica mult mai mult pentru redobandirea drepturilor noastre, nu doar sa asteptam ani si ani de judecati. Sau poate ca si asta e o strategie...
Sus In jos
magduuuMesaje : 69
Data de inscriere : 15/05/2010
Varsta : 65
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: SE MISCA TARA   Dum 22 Ian 2012 - 3:02

Excelent articol! Ce bine l-a ghicit CTP pe Basescu, pe acest bolnav de
tulburare bipolara!... Ce bine ar fi fost daca romanii ar fi rezonat cu
dumnealui macar la momentul septembrie 2010! S-ar fi scutit ei insisi de
atatea suferinte!...
Sus In jos
Marian Covache

Marian Covache

Mesaje : 953
Data de inscriere : 19/09/2010
Varsta : 62
Localizare : BRAILA

MesajSubiect: Re: SE MISCA TARA   Mier 14 Mar 2012 - 16:01

Astazi a avut loc in Piata Eroilor o manifestatie de protest organizata de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Ceva vesti?

Zilele trecute, mai exact 7 martie, Consiliul National al Societatii Civile a avut o intalnire cu Victor Ponta la Parlament! Cu acest prilej CNS a depus LISTA OBIECTIVELOR STRUCTURILOR MEMBRE ALE CONSILIULUI NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC), PROPUSE VIITOAREI GUVERNARI http://cnsc-2012.blogspot.com/2012/03/lista-obiectivelor-structurilor-membre.html . Din Consiliul National al Societatii Civile face parte si ANAP sau o anumita asociatie cu titulatura Asociatia Nationala a Aviatorilor Profesionisti ? http://cnsc-aderenti.blogspot.com/2012/02/lista-membrilor-aderenti-la-consiliului.html ESTE FOARTE IMPORTANT ACEST ASPECT!

In atentia tuturor membrilor SCMD si a tuturor aliatilor SCMD din tara

Manifestari de protest in luna martie
Intrucat raspunsurile la cererile noastre punctuale din partea premierului si a ministrilor de resort se lasa asteptate, am hotarat sa iesim in strada pentru a prezenta opiniei publice punctele noastre de vedere, in ziua de 14 martie a.c., in Bucuresti, Piata Eroilor (din fata Academiei Militare).
In perioada 15-31 martie a.c., vom picheta sediile din Capitala si din judete ale partidelor Puterii (PDL, UNPR, UDMR).
Lista revendicarilor va fi publicata pe site-ul nostru si trimisa tuturor filialelor SCMD si tuturor asociatiilor, uniunilor, sindicatelor partenere. Ea va purta titlul “LISTA OBIECTIVELOR SCMD SI ALE STRUCTURILOR MEMBRE ALE CONSILIULUI NATIONAL AL SOCIETATII CIVILE (CNSC), PROPUSE VIITOAREI GUVERNARI”.
Va rugam sa considerati aceste manifestari drept o pregatire pentru marea manifestatie pe care si noi si alte sindicate o au in vedere pentru ziua de 1 Mai.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: SE MISCA TARA   

Sus In jos
 
SE MISCA TARA
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ANAP :: Discutii diverse-
Mergi direct la: